top of page

Wortelburger

  • hetblokhuis
  • 2 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten:

  • 12 beschuiten (ronde)

  • 500 g wortelen

  • 2 lente-uien

  • 5 gedroogde abrikozen

  • 2 eieren

  • 4 el olie (of boter)

  • 1 handje peterselie

  • 1 el dille (gehakt)

  • 1 handje munt

  • peper

  • zout

Bereiding:


Kook de wortelen gaar en prak ze met een vork. Snij de abrikozen en lente-uitjes in kleine stukjes.

Verkruimel de beschuiten en vermeng ze met de eieren. Doe er de wortelen, abrikozen, lente-ui en tuinkruiden bij. Kruid met peper en zout. Kneed een vijftal minuten, tot alles goed vermengd is. Rol bolletjes van het mengsel en druk ze plat.

Verhit de olie of boter in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Bron: Libelle Lekker

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page