top of page

RODE BIETENTAART MET ZACHTE GEITENKAAS

  • hetblokhuis
  • 20 sep 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


INGREDIËNTEN:

  • 6 plakjes kant-en-klaar hartige taart deeg

  • 4 verse middelgrote rode bietjes

  • 1 middelgrote ui

  • 150 gram geitenkaas, in kleine stukjes

  • 1 ei –150 ml slagroom

  • 50 gram walnoten, in stukjes

  • 1 volle theelepel verse tijm, alleen de blaadjes

  • Scheutje olijfolie – peper en zout uit de molen

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spoel de rode bieten goed schoon en dep deze droog. Snijd de bieten en de ui in vieren. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat en plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat het net gaar is. Haal de plaat uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.

Laat het deeg ontdooien en leg de plakjes in een ondiepe beboterde taartvorm. Druk goed aan.

Laat de bietjes en ui een klein beetje afkoelen en haal de schil eraf. Snijd er kleine partjes van en verdeel de groenten over het deeg. Leg de geitenkaas op de open plekken.

Klop het ei los en voeg de slagroom, tijm en de helft van de walnoten toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het slagroom mengsel over de groenten en garneer de taart met de overige walnoten. Plaats de taart voor ongeveer 25 minuten in de oven of totdat het deeg goudbruin is en de geitenkaas omhoog ‘borrelt’.

Serveer de taart met een frisse groene salade.

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comments


bottom of page