top of page

Winterpostelein pannenkoekjes

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 7 jul 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten

- 50 g winterpostelein, fijngesneden

- 200 g kikkererwtenmeel

- 50 g (volkoren) bloem

- 400 g tomatenblokjes

- 100 – 150 ml water

- 1 tl komijn

- 1 tl kurkuma

- 1 tl gemberpoeder

- peper en zout

- olie (om de pannenkoekjes te bakken)


Bereiding

- Meng het kikkererwtenmeel, de (volkoren) bloem, tomatenblokjes en de specerijen.

- Voeg water toe tot je een dik beslag krijgt (het is niet echt vloeibaar het beslag).

- Meng de winterpostelein er onder.

- Kruiden met peper en zout naar smaak. - Verhit de olie in een grote pan en leg er drie hoopjes beslag in.

- Verspreid het beslag met een lepel tot je pannenkoekjes hebt van ongeveer 10 cm diameter en 0,5 tot 1 cm dik.

- Laat op een niet te heet vuur bakken tot de onderkant mooi gekleurd is.

- Keer om (de pannenkoekjes hebben de neiging een beetje te plakken, voorzichtigheid is dus geboden) en laat ook de andere kant mooi kleuren.

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page