Ingrediënten
- 50 g winterpostelein, fijngesneden
- 200 g kikkererwtenmeel
- 50 g (volkoren) bloem
- 400 g tomatenblokjes
- 100 – 150 ml water
- 1 tl komijn
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- peper en zout
- olie (om de pannenkoekjes te bakken)
Bereiding
- Meng het kikkererwtenmeel, de (volkoren) bloem, tomatenblokjes en de specerijen.
- Voeg water toe tot je een dik beslag krijgt (het is niet echt vloeibaar het beslag).
- Meng de winterpostelein er onder.
- Kruiden met peper en zout naar smaak. - Verhit de olie in een grote pan en leg er drie hoopjes beslag in.
- Verspreid het beslag met een lepel tot je pannenkoekjes hebt van ongeveer 10 cm diameter en 0,5 tot 1 cm dik.
- Laat op een niet te heet vuur bakken tot de onderkant mooi gekleurd is.
- Keer om (de pannenkoekjes hebben de neiging een beetje te plakken, voorzichtigheid is dus geboden) en laat ook de andere kant mooi kleuren.
Comments