Zoeken
  • Het Blokhuis

Winterpostelein pannenkoekjes


Ingrediënten

- 50 g winterpostelein, fijngesneden

- 200 g kikkererwtenmeel

- 50 g (volkoren) bloem

- 400 g tomatenblokjes

- 100 – 150 ml water

- 1 tl komijn

- 1 tl kurkuma

- 1 tl gemberpoeder

- peper en zout

- olie (om de pannenkoekjes te bakken)


Bereiding

- Meng het kikkererwtenmeel, de (volkoren) bloem, tomatenblokjes en de specerijen.

- Voeg water toe tot je een dik beslag krijgt (het is niet echt vloeibaar het beslag).

- Meng de winterpostelein er onder.

- Kruiden met peper en zout naar smaak. - Verhit de olie in een grote pan en leg er drie hoopjes beslag in.

- Verspreid het beslag met een lepel tot je pannenkoekjes hebt van ongeveer 10 cm diameter en 0,5 tot 1 cm dik.

- Laat op een niet te heet vuur bakken tot de onderkant mooi gekleurd is.

- Keer om (de pannenkoekjes hebben de neiging een beetje te plakken, voorzichtigheid is dus geboden) en laat ook de andere kant mooi kleuren.

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com