Winterpostelein pannenkoekjes


Ingrediënten

- 50 g winterpostelein, fijngesneden

- 200 g kikkererwtenmeel

- 50 g (volkoren) bloem

- 400 g tomatenblokjes

- 100 – 150 ml water

- 1 tl komijn

- 1 tl kurkuma

- 1 tl gemberpoeder

- peper en zout

- olie (om de pannenkoekjes te bakken)


Bereiding

- Meng het kikkererwtenmeel, de (volkoren) bloem, tomatenblokjes en de specerijen.

- Voeg water toe tot je een dik beslag krijgt (het is niet echt vloeibaar het beslag).

- Meng de winterpostelein er onder.

- Kruiden met peper en zout naar smaak. - Verhit de olie in een grote pan en leg er drie hoopjes beslag in.

- Verspreid het beslag met een lepel tot je pannenkoekjes hebt van ongeveer 10 cm diameter en 0,5 tot 1 cm dik.

- Laat op een niet te heet vuur bakken tot de onderkant mooi gekleurd is.

- Keer om (de pannenkoekjes hebben de neiging een beetje te plakken, voorzichtigheid is dus geboden) en laat ook de andere kant mooi kleuren.

20 keer bekeken