Ingrediënten:
200 g zachte geitenkaas 16 plakjes pancetta
100 g parmezaan
100 g emmentaler
8 verse vijgen
2 takjes tijm
1 handvol pijnboompitten 1 rode ui
200 g veldsla
200 g rucola
2 eetlepels balsamicosiroop
2 eetlepels olijfolie extra vierge
zwarte peper en fleur de sel
Het deeg
250 g bloem
110 g koude boter in blokjes 1 eetlepel rietsuiker
60 ml koud water
zout
Bereiding:
Doe de bloem, de boter, de rietsuiker en een snufje zout in de keukenmachine. Cutter tot het mengsel een zanderige structuur heeft. Voeg het water toe en cutter verder tot je een homogene bal hebt. Voeg eventueel een klein beetje water toe als dat niet lukt. Haal het deeg uit de machine, maak er een bol van en verpak hem in plasticfolie.
Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal het deeg uit de koelkast. Bestrooi het werkvlak met bloem. Klop enkele keren met een deegrol op het deeg om het wat zachter te maken. Rol het deeg uit tot ongeveer 2 mm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop.
Bestrijk het deeg met de geitenkaas. Leg de plakjes pancetta erop. Rasp de parmezaan en de emmentaler en strooi ze erover. Snijd de vijgen in dunne sneetjes en leg ze op de pizza. Kruid goed met zwarte peper. Rits de blaadjes tijm van de takjes. Werk de pizza’s af met de pijnboompitten en de tijmblaadjes.
Zet de pizza ongeveer 25 minuten in de oven.
Pel de rode ui en snijd hem fijn.
Werk de pizza af met de veldsla, de rucola, de rode ui, de balsamicosiroop, fleur de sel en de olijfolie.
Bron: Sofie Dumont
Comments