top of page

Salade van rode biet, venkel en geitenkaas

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 7 jul 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten

- 1 venkel

- 3 rode bieten voorgekookt

- 2 appels granny smith

- 2 eetlepels olijfolie

- 1 dl balsamicoazijn

- 200 g zachte geitenkaas

- 100 g suiker

- 1/2 bussel dille

- 50 g geroosterde pijnboompitten

- fijn zeezout en zwarte peper


Bereiding

- Kook de balsamico en suiker in tot een lichte siroop.

- Verwijder de buitenste bladeren van de venkel. Snijd de rest van de knol fl interdun en leg in koud water.

- Snijd de rode biet en appel in blokjes en meng deze met de olijfolie.

- Kruid met zout en peper.Verdeel de rode biet en appel over vier borden. 

- Leg hierop wat van de venkel en bestrooi met pijnboompitten en plukjes dille.

- Brokkel hierover de kaas en besprenkel met de balsamicosiroop.

- Serveer met vers brood.

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page