top of page

Salade van rode biet, venkel en geitenkaas


Ingrediënten

- 1 venkel

- 3 rode bieten voorgekookt

- 2 appels granny smith

- 2 eetlepels olijfolie

- 1 dl balsamicoazijn

- 200 g zachte geitenkaas

- 100 g suiker

- 1/2 bussel dille

- 50 g geroosterde pijnboompitten

- fijn zeezout en zwarte peper


Bereiding

- Kook de balsamico en suiker in tot een lichte siroop.

- Verwijder de buitenste bladeren van de venkel. Snijd de rest van de knol fl interdun en leg in koud water.

- Snijd de rode biet en appel in blokjes en meng deze met de olijfolie.

- Kruid met zout en peper.Verdeel de rode biet en appel over vier borden. 

- Leg hierop wat van de venkel en bestrooi met pijnboompitten en plukjes dille.

- Brokkel hierover de kaas en besprenkel met de balsamicosiroop.

- Serveer met vers brood.

364 weergaven
bottom of page