top of page

Raapjes met maanzaad

  • hetblokhuis
  • 2 jan 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 27 mei


Ingrediënten:

500 gr rapen, schoongemaakt en in stukken van +/- 2 cm 1/2 eetlepel maanzaad 2 eetlepels rodewijnazijn 1 koffielepel paprikapoeder (of naar smaak) olie of boter, peper en zout


Bereiding:

De vetstof verwarmen (op redelijk hoog vuur) in een grote pan en de stukjes raap toevoegen. Kruiden met peper en zout en het maanzaad toevoegen. Ongeveer 10 min laten stoven. Dan het vuur uitzetten, paprikapoeder toevoegen en even later de wijnazijn. Nog even op het vuur laten (tot de wijnazijn verdampt is) en dan serveren. Lekker bij bv kippenboutjes.

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comments


bottom of page