top of page

Quiche met bloemkool en broccoli

  • hetblokhuis
  • 29 mei 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 mei


Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (bakklaar)

  • 1 bloemkool (kleine)

  • 1 broccoli

  • 50 g pancetta

  • 2 eieren

  • 4 dl Griekse yoghurt

  • 50 g mozzarella (geraspt)

  • 1 kl basilicum (gedroogd)

  • peper

  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Spoel de groenten en kook of stoom ze beetgaar in gezouten water.

Klop de eieren los. Vermeng ze met de yoghurt en kruid met basilicum, peper en zout. Voeg er de helft van de mozzarella aan toe.

Leg het bladerdeeg op het bakpapier in een ronde bakvorm. Beleg met plakjes pancetta. Schep er de bloemkool- en broccoliroosjes op. Lepel het yoghurt-eimengsel over de groenten.

Bestrooi met de rest van de geraspte mozzarella. Bak 30 minuten in het midden van de oven.


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comments


bottom of page