top of page

Pesto van knolfookstengels

  • hetblokhuis
  • 29 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingrediënten

  • 6 knoflookstengels (of 2 knoflooktenen)

  • 50 g walnoten, plus extra

  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

  • handje basilicumblaadjes

  • handje oreganoblaadjes

  • ca 100 ml walnotenolie of olijfolie

  • citroensap naar smaak

Bereiding

Breek de onderste harde houtachtige delen van de knoflookstengels, op dezelfde manier zoals je dat met asperges doet. Snijd de stelen in stukken (de bloemen gebruik je niet).

Pureer in een keukenmachine de stengels (of de tenen knoflook) met de walnoten, kaas, basilicum en oregano. Schenk terwijl de machine draait zoveel olie toe tot je een smeuïge mooie pesto hebt. Breng op smaak met citroensap (klein kneepje is meestal voldoende), peper en zout.


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comentários


bottom of page