
Ingrediënten:
200 gr volkoren pasta (bijvoorbeeld penne)
300 gr biologisch gemengd gehakt (half om half)
200 gr pancetta (spek)blokjes
250 gr spitskool (gesneden)
2 takjes salie (blaadjes )
1 ui (middelgroot)
2 tenen knoflook
2 tl venkelzaad
2 el olijfolie
zout en peper naar smaak
Ingrediënten voor bechamelsaus
500 ml volle melk
50 gr roomboter
150 gr geraspte belegen kaas
50 gr bloem
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch, of 180 graden hetelucht.
Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en uien tot ze goudbruin zijn. Voeg het venkelzaad toe en pak 1 tot 2 minuten op laag vuur mee.
Schep het spitskoolgroentemengsel door de pasta en daarna alles in een grote ovenschaal.
Maak de bechamelsaus, gebruik de hack (zie de tekst hierboven) of door de boter in een steelpannetje te smelten en daarna in een keer de bloem toe te voegen. Roer de bloem door de boter en schep 2 minuten goed om. Voeg dan beetje voor beetje de melk toe. Breng de melk aan de kook tot er een dikke saus ontstaat. Roer de kaas er door en Breng de bechamelsaus goed op smaak met zout en peper (dit mag je best royaal gebruiken).
Verdeel de bechamelsaus over de ovenschaal en garneer met salieblaadjes. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven tot bovenkant bubbelt en bruin is.
Tip: Koop grasgevoerd vlees bij boer Robby
Bron: Pauline's Keuken
Comments