top of page

Ketchup

  • hetblokhuis
  • 12 sep 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 27 mei



INGREDIËNTEN 125g suiker 1 dikke ui 1.5kg hele rijpe tomaten 1 grote rode paprika 250ml rode wijnazijn 1 potje tomatenconcentraat (140g) 2 kruidnagels 2 laurierblaadjes 2 steranijs 1 theelepel korianderpoeder cayennepeper (naar smaak) maizena


BEREIDINGSWIJZE 1. doe de suiker met een geut water in een kookpot en laat smelten, niet laten verkleuren

2. snij de ui, tomaten(met vel en pitten) en paprika(zonder zaden) in grote stukken

3. voeg deze groenten toe aan de kokende suiker en laat een 10 min sudderen, goed omroeren.

4. voeg de azijn, kruidnagel, laurier, steranijs, cayennepeper en koriander toe

5. laat een half uur sudderen, regelmatig omroeren

6.voeg het tomatenconcentraat toe en laat weer goed sudderen

7. zeef het mengsel, doe de bekomen saus weer in de pot en laat opkoken

8. indikken met maizena (naar goesting, hoe meer maizena hoe dikker de ketchup

9. bewaren in glazen potten of flessen in de koelkast

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

댓글


bottom of page