Ingrediënten:
1 eetlepel smout
400 g gerookt spek
2 pastinaken
2 ajuinen
1 teentje look
500 g spruiten
800 g aardappelen (loskokend)
6 deciliters kippenbouillon
2 blaadjes laurier
enkele takjes tijm
4 rookworsten
Bereiding:
Smelt het smout in een grote pot op het vuur.
Snijd het spek in grote stukken en bak ze aan in de hete smout.
Schil de uien en snijd ze grof. Doe hetzelfde met de pastinaak. Laat ze meebakken met de spekjes.
Pel en plet een teentje look en leg het mee in de pot.
Spoel de spruitjes en halveer ze. Laat ze meestoven met de andere groenten.
Spoel de aardappelen vóór je ze schilt, verwijder de schil en snijd ze in grove stukken. Laat ze ook meebakken in de pot.
Bevochtig alles met de kippenbouillon. Breng op smaak met laurier en tijm.
Zet het deksel op de pot en laat alles 15 minuten rustig garen op het vuur. Huts af en toe met de pot heen en weer zodat de groenten, spekjes en aardappelen een geheel gaan vormen.
Snijd de rookworsten in stukjes en roer ze onder de hutsepot. Laat het deksel eraf en laat het resterende vocht uitkoken.
Schep de hutsepot met rookworst in een diep bord of een kom. Serveer er een toefje mosterd bij.
Tip: Koop biologische worst en gerookt spek van grasgevoerd vlees bij Hoeve Het Blokhuis!
Bron: Dagelijkse kost
Comentarios