Gevulde patisson met couscous

Bijgewerkt: 11 jul 2019


Ingrediënten

- 1 grote patisson

- 2 courgettes

- 4 tomaten

- 1 ajuin

- 2 teentjes knoflook

- 2 koppen couscous (+ anderhalve kop water)

- 2 el olijfolie

- 2 tl basilicum

- 2 tl oregano

- rozemarijn

- peper en zout


Bereiding

- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

- Snijd de courgettes ongeschild in stukjes. - Was de patisson, snijd de bovenkant eraf, hol de vrucht gedeeltelijk uit en verwijder de pitten.

- Stoom of kook de patisson (10 à 15 minuten) en houd ze warm.

- Snipper de ui en pers de look.

- Verwarm de olijfolie en fruit ui en look.

- Voeg de courgette toe en bak op een zacht vuur.

- Voeg na 5 minuten de tomaten toe.

- Laat het geheel 2 minuten sudderen.

- Voeg de kruiden, een bodempje water en de couscous toe.

- Laat nog 5 minuten op een zacht vuur stoven.

- Breng op smaak.

- Vul de warme patisson met dit mengsel, plaats het deksel erop en serveer.

11 keer bekeken

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com