top of page

Gevulde patisson met couscous

Bijgewerkt op: 11 jul. 2019


Ingrediënten

- 1 grote patisson

- 2 courgettes

- 4 tomaten

- 1 ajuin

- 2 teentjes knoflook

- 2 koppen couscous (+ anderhalve kop water)

- 2 el olijfolie

- 2 tl basilicum

- 2 tl oregano

- rozemarijn

- peper en zout


Bereiding

- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

- Snijd de courgettes ongeschild in stukjes. - Was de patisson, snijd de bovenkant eraf, hol de vrucht gedeeltelijk uit en verwijder de pitten.

- Stoom of kook de patisson (10 à 15 minuten) en houd ze warm.

- Snipper de ui en pers de look.

- Verwarm de olijfolie en fruit ui en look.

- Voeg de courgette toe en bak op een zacht vuur.

- Voeg na 5 minuten de tomaten toe.

- Laat het geheel 2 minuten sudderen.

- Voeg de kruiden, een bodempje water en de couscous toe.

- Laat nog 5 minuten op een zacht vuur stoven.

- Breng op smaak.

- Vul de warme patisson met dit mengsel, plaats het deksel erop en serveer.

236 weergaven
bottom of page