top of page

Geroosterde hakurei raapjes met venkel en knoflookdressing

  • hetblokhuis
  • 8 mei 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 jul




Ingrediënten:

  • 12 jonge raapjes

  • ½ venkel

  • tuinkers

  • 1 bol knoflook

  • 2 el amandelschilfers

  • 250 g yoghurt

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel de knoflook-bol in aluminiumfolie. Spoel de raapjes en halveer ze. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze samen met de knoflookbol 15 à 20 minuten in de oven.

Pers 2 teentjes van de geroosterde knoflook en meng met een scheutje olijfolie en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Maak de venkel schoon. Snij ‘m met een dunschiller in slierten. Lepel wat yoghurtdressing op de borden, schik er de raapjes op.

Werk af met venkelslierten, amandelschilfers en tuinkers.


Bron: Libelle Lekker

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page