top of page

Geroosterde hakurei raapjes met venkel en knoflookdressing




Ingrediënten:

  • 12 jonge raapjes

  • ½ venkel

  • tuinkers

  • 1 bol knoflook

  • 2 el amandelschilfers

  • 250 g yoghurt

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel de knoflook-bol in aluminiumfolie. Spoel de raapjes en halveer ze. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze samen met de knoflookbol 15 à 20 minuten in de oven.

Pers 2 teentjes van de geroosterde knoflook en meng met een scheutje olijfolie en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Maak de venkel schoon. Snij ‘m met een dunschiller in slierten. Lepel wat yoghurtdressing op de borden, schik er de raapjes op.

Werk af met venkelslierten, amandelschilfers en tuinkers.


Bron: Libelle Lekker

138 weergaven
bottom of page