top of page

Gepekelde knoflookstengels



Ingrediënten

  • 500g knoflookstengels

  • 1 tl dillezaad

  • 1/2 tl hele zwarte peperkorrels

  • 3/4 kopjes appelciderazijn

  • 3/4 kopjes water

  • 1 eetlepel pekelzout

Bereiding

Knip de uiteinden van de stengels af, zowel het bloesemuiteinde als het harde deel dat zich bij de oorspronkelijke snede heeft gevormd, en snijd ze in lengtes die in uw pot passen. Bereid een klein kokend waterbad en een enkele pot voor. Doe de dille en zwarte peperkorrels in de pot. Plaats de gesneden knoflookstengels in de pot.

Doe het azijn, het water en het pekelzout in een pan en breng aan de kook. Giet langzaam de hete pekel over de knoflookstengels en laat vrije ruimte over. Als de pot vol is, tik je zachtjes tegen de pot om eventuele luchtbellen te verwijderen. Controleer de vrije ruimte opnieuw en voeg indien nodig meer pekel toe.


Veeg de rand af, breng het deksel en de ring aan en verwerk ze 10 minuten in een warmwaterbad. Laat de knoflookstengels minstens een week uitharden voordat je ze eet. Pickles blijven enkele weken goed in de koelkast nadat de eerste verzegeling is verbroken.


bottom of page