Ingrediënten
2 aubergines
3 teentjes knoflook
5 el olijfolie
2 el citroensap
1 el verse oregano
peper
zout
500 g tomaten (voor de tomatensalsa)
2 teentje knoflook (voor de tomatensalsa)
1 el gehakt basilicum (voor de tomatensalsa)
2 el olijfolie
peper (voor de tomatensalsa)
zeezout (voor de tomatensalsa)
Bereiding
Spoel de aubergines, snij ze in de lengte in dikke plakken. Bestrooi ze rijkelijk met zout en leg ze 20 minuten in een vergiet.
Pel en pers 3 tenen knoflook. Meng ze met de oregano, het citroensap en de olijfolie.
Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en hak de knoflook. Meng hem met de tomaten, olijfolie, peper en zout. Roer er het basilicum door.
Spoel het zout van de plakken aubergine af. Dep ze droog en bestrijk ze met de knoflookolie. Grill ze aan beide kanten goudbruin.
Kruid de geroosterde aubergines met peper en zout en serveer ze met de tomatensalsa. Lekker zo, of als bijgerecht bij de barbecue.
Bron: Libelle Lekker
Comentarios