top of page

Aubergines met tomatensalsa

  • hetblokhuis
  • 15 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 3 teentjes knoflook

  • 5 el olijfolie

  • 2 el citroensap

  • 1 el verse oregano

  • peper

  • zout

  • 500 g tomaten (voor de tomatensalsa)

  • 2 teentje knoflook (voor de tomatensalsa)

  • 1 el gehakt basilicum (voor de tomatensalsa)

  • 2 el olijfolie

  • peper (voor de tomatensalsa)

  • zeezout (voor de tomatensalsa)

Bereiding

Spoel de aubergines, snij ze in de lengte in dikke plakken. Bestrooi ze rijkelijk met zout en leg ze 20 minuten in een vergiet.

Pel en pers 3 tenen knoflook. Meng ze met de oregano, het citroensap en de olijfolie.

Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en hak de knoflook. Meng hem met de tomaten, olijfolie, peper en zout. Roer er het basilicum door.

Spoel het zout van de plakken aubergine af. Dep ze droog en bestrijk ze met de knoflookolie. Grill ze aan beide kanten goudbruin.

Kruid de geroosterde aubergines met peper en zout en serveer ze met de tomatensalsa. Lekker zo, of als bijgerecht bij de barbecue.


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page