top of page

Worteltaart




Ingrediënten:

  • 350 g wortelen (schoongemaakt gewicht)

  • 5 eieren

  • 200 g boter

  • 275 g donkerbruine suiker

  • 350 g bloem

  • 3 koffielepels bakpoeder

  • 100 g gedroogde dadels zonder pit

  • 100 g amandelschilfers

  • bloemsuiker

  • kaneel

  • zout


Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verwarm de boter op het vuur tot ze de kleur van hazelnoot heeft. Laat afkoelen.

Schil en rasp de wortelen. Snijd de dadels fijn en meng ze door de wortelrasp.

Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.

Doe de eieren in de mengkom van de keukenmachine en klop ze los met de bruine suiker.

Giet er de gesmolten boter bij en meng goed. Voeg er lepel per lepel de bloem aan toe terwijl de keukenmachine draait.

Doe een snuifje zout en het bakpoeder bij het beslag. Roer er dan de wortelen met dadels en de amandelschilfers door. Kruid met een flinke snuif kaneel.

Vet een grote bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Als een prikvork of satéstokje schoon uit de taart komt, is ze klaar.

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Bestrooi de taart met bloemsuiker. Bron: Dagelijkse kost

62 weergaven
bottom of page