top of page

Rabarbertaart


Ingrediënten:

  • 2 el gebroken lijnzaad

  • 250 gram gezeefde bloem

  • 125 gram suiker

  • 125 gram plantaardige boter, op kamertemperatuur

  • 75 gram amandelmeel

  • 500 gram rabarber

Bereiding:

Doe het lijnzaad met 6 eetlepels water in een kom en laat een paar minuten staan.

Meng de bloem, 50 gram suiker, boter en de helft van het lijnzaadmengsel tot een deeg.

Dan dek je de kom af met een bord of theedoek en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.

Na een uur verwarm je de oven voor op 200 graden Celcius.

Meng het amandelmeel met 75 gram suiker en het overige lijnzaadmengsel tot amandelspijs.

Vet een bakblik in en verdeel het deeg over de bodem; met je handen gaat het makkelijkst.

Maak aan de randen van het bakblik een opstaand randje aan het deeg.

Verdeel het amandelspijs over het deeg.

Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter; snijd hoeken van van 45 graden als je het patroon wil maken.

Leg de stukjes rabarber op het spijs; maak een patroon als je wil.

Bak de rabarbertaart in 35 minuten gaar.


33 weergaven
bottom of page