top of page

Aardbei-rabarbercrumble


Ingrediënten:

  • 400 g aardbeien

  • 400 g rabarber

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 2 el honing

  • 120 g patisseriebloem

  • 50 g amandelpoeder

  • 50 g hazelnootpoeder

  • 60 g kristalsuiker (fijne)

  • handje amandelschilfers

  • 120 g boter (in blokjes)

Bereiding:

Schil de rabarber en snij in stukjes van 1 cm. Maak de aardbeien schoon en snij in stukken. Meng ze met de rabarber, vanillesuiker en honing. Verdeel over 4 ovenschaaltjes.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de suiker, het amandelpoeder en het hazelnootpoeder. Voeg er beetje bij Tips van Ilse beetje de koude boter aan toe (met een vork of in de keukenrobot), tot het een kruimelige massa is. Meng er de amandelschilfers door.

Verdeel de crumble over de stukjes fruit in de schaaltjes en zet 15 à 20 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin is. Serveer lauw.


37 weergaven
bottom of page