top of page

Rodebietentaart


Ingrediënten:

  • 125 g zelfrijzende bloem

  • 20 g stevia

  • 50 g cacaopoeder

  • 150 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)

  • 3 eieren

  • 400 g rode bieten (voorgekookt)

  • 150 g fondantchocolade

  • snuifje grof zeezout

Voor de ganache

  • 150 g fondantchocolade

  • 4 el esdoornsiroop (of honing)

  • 1 el kokosolie

  • 50 ml amandelmelk

En ook nog

  • 2 tl rodebietenpoeder

  • 80 g fondantchocolade

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de zelfrijzende bloem met de stevia en het cacaopoeder.

Klop de boter glad. Kluts de eieren erbij en klop verder. Rasp de rode biet en smelt de chocolade au bain-marie. Meng de geraspte rode biet en de gesmolten chocolade onder het boter-eimengsel. Zeef er de zelfrijzende bloem, stevia en het cacaopoeder bij en klop verder tot alles goed gemengd is.

Schep het cakedeeg in een met boter en cacaopoeder bestoven springvorm (diameter 22 cm) en bak gedurende 45 à 60 minuten gaar. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade voor de ganache au bain-marie. Knijp de maple siroop erbij, voeg de kokosolie en de amandelmelk toe en roer tot een glanzende saus. Bestrijk de cake met de ganache en laat opstijven in de koelkast.

Hak de donkere chocolade grof en werk de cake ermee af. Bestuif met een beetje rodebietenpoeder.



32 weergaven
bottom of page