Ingrediënten:
500 gram kruimige aardappelen
125 ml volle melk
30 gram roomboter
150 gram Barbarakruid (of 200 gram waterkers)
½ appel
1 teen knoflook
handje rauwe noten naar keuze
1 tl mosterd
nootmuskaat
Bereiding:
Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappels fijn en meng scheutje voor scheutje de melk erbij. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en nootmuskaat. Snij het Barbarakruid klein (hou een paar takjes apart voor de garnering), rasp de appel (hou enkele plankjes apart voor de garnering) en hak de noten grof. Voeg alles toe aan de puree, pers de knoflookteen erin uit en doe de mosterd erbij. Meng goed door, verwarm nog even in de pan en serveer met wat plakjes appel en takjes Barbarakruid.
Bron: Greendelicious Kruiden, het moestuinkookboek van Natascha Boudewijn.
Commenti