top of page

Winterse stamppot


Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen

  • 125 ml volle melk

  • 30 gram roomboter

  • 150 gram Barbarakruid (of 200 gram waterkers)

  • ½ appel

  • 1 teen knoflook

  • handje rauwe noten naar keuze

  • 1 tl mosterd

  • nootmuskaat

Bereiding:

Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappels fijn en meng scheutje voor scheutje de melk erbij. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en nootmuskaat. Snij het Barbarakruid klein (hou een paar takjes apart voor de garnering), rasp de appel (hou enkele plankjes apart voor de garnering) en hak de noten grof. Voeg alles toe aan de puree, pers de knoflookteen erin uit en doe de mosterd erbij. Meng goed door, verwarm nog even in de pan en serveer met wat plakjes appel en takjes Barbarakruid.


Bron: Greendelicious Kruiden, het moestuinkookboek van Natascha Boudewijn.

bottom of page