Ingrediënten:
150 g spruiten
1 appel
1 stronkje witloof
50 g jonge spinazie
handje snijbiet (rode)
citroensap (van 1/2 citroen)
3 el maïsolie
1 el notenolie
3 el gedroogde cranberry's
2 el wittewijnazijn
peper en zout
Bereiding:
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en en pluk de spruitjes verder tot losse blaadjes. Snij de appel, zonder te schillen, in fijne reepjes en besprenkel met citroensap. Maak de blaadjes los van het witloof. Spoel de spinazie en rode snijbiet.
Maak een vinaigrette. Meng beide oliesoorten met de witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Hussel de spruitjesblaadjes, witloof, spinazie, rode snijbiet en appel door elkaar. Meng er de vinaigrette door en werk af met de cranberry's.
Bron: Libelle Lekker
Comments