Ingrediënten:
ajuin
2 lookteentjes
bussel warmoes
hoeveboter
verse room
2 pruimen
zeezout
aardappelen
peterselie & pijpajuintjes
Bereiding:
1. Bak eender welk stuk vlees in goede boter in de pan
2. Haal het vlees en de boter uit de pan en zet in een aparte schaal in de oven
3. Bak met nieuwe boter in het aanbaksel van het vlees een versnipperde ui en wat
look bruin. Optioneel nog gekookte aardappelen er bij.
4. Doe er wat room bij en de gehakte warmoes (5-6 bladen per persoon in slierten
gehakt van halve centimeter)
5. Snij 2 rijpe pruimen per persoon in blokjes en doe er bij
6. Doe er wat keltisch zeezout bij
7. Laat met deksel op 5 minuten zacht pruttelen en roer eventueel tussendoor het
aanbaksel los. Laat eventueel inkoken met deksel eraf om de saus dikker te maken.
8. Optioneel: Meng er eventueel als het vuur af staat gehakte peterselie en pijpajuin
onder
9. Serveer met het gebakken vlees
Comentários