top of page

Tuinbonen met spekblokjes

  • hetblokhuis
  • 12 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingrediënten

  • 2 kg tuinbonen in de schil

  • 1 ui in stukjes

  • 75 gram gerookte spekblokjes

  • 25 gram boter

  • 25 gram bloem

  • ongeveer 250 ml melk

  • peper/ zout

  • bonenkruid

Bereiding

Haal de bonen uit hun schil en spoel ze even schoon om eventueel zand te verwijderen. Breng een pan water aan de kook met een theelepeltje zout en kook de bonen in ongeveer 15 minuten gaar. Proef of de gaarheid naar wens is want het wil nogal eens verschil uitmaken. Tijdens het koken van de tuinbonen maken we in een andere pan het sausje. Hiervoor smelten we de boter en bakken op een zacht vuurtje de ui en de spekblokjes. Wanneer deze gaar zijn halen we ze eruit. Strooi de bloem in de achtergebleven vetstof en gaar deze even goed door. Schenk er nu bij beetjes de melk bij tot de gewenste dikte en roer steeds goed door. Laat even goed doorkoken. Voeg er de spekjes en de ui weer aan toe en breng op smaak met peper, zout en bonenkruid. Schud de tuinbonen af en meng ze met de saus. Laat nog even kort doorkoken en serveer de tuinbonen zoals oma ze maakt met aardappelen en een lekker stukje vlees.



Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page