Ingrediënten
300 g rundvlees (in reepjes)
1 bloemkool
1/2 krop sla
1/2 komkommer
2 tomaten
1 rode ui
2 eieren
knoflooksaus (of andere saus)
chilipoeder
boter
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Verdeel de bloemkool in roosjes en hak ze fijn in een blender. Doe de bloemkool in een kom en zet 2 minuten in de microgolfoven, roer om en zet de bloemkool er nog 2 minuten in. Doe de bloemkool in een zeef en duw al het vocht eruit. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg bakpapier op een bakplaat. Meng de bloemkoolmoes met de eieren en kruid met peper en zout. Lepel wat van dit mengsel op de bakplaat, vorm 4 cirkels van 12 à 14 cm en bak ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de tortilla’s om en bak ze nog 4 à 5 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Bak intussen de runderreepjes krokant in wat boter of olijfolie. Kruid met peper, zout en chilipoeder. Maak de sla, komkommer en tomaat schoon, snij ze in repen. Pel de rode ui, snij ‘m in ringen. Leg wat sla, komkommer, tomaat en rode ui op de tortilla’s samen met wat runderreepjes, rol op en serveer met knoflooksaus of een andere saus naar keuze.
Bron: Libelle Lekker
Σχόλια