top of page

Spread van courgette

  • hetblokhuis
  • 13 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingrediënten

  • 1/2 courgette

  • 1 teentje knoflook

  • 200 g hummus

  • Sap van een halve citroen

  • 2 dl volle yoghurt

  • 5 g munt

  • 5 g koriander

  • 5 g platte peterselie

  • 1 el olijfolie

  • Peper van de molen en zout

Bereiding


1 dag op voorhand: Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de yoghurt de avond voordien uitlekken. Wikkel de courgette, samen met een gepeld teentje knoflook in een vel aluminiumfolie. Rooster ze in de oven gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn. Prik er met een vork in om te checken of ze zacht genoeg zijn. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.


Op de dag zelf: Mix de courgette en de blaadjes van de munt, koriander en platte peterselie tot een smeuïge pasta. Lepel de hummus en de uitgelekte yoghurt eronder en breng op smaak met citroensap. Besmeer je broodje met de spread van courgette en top je broodje met waterkers en verse groene kruiden.


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page