top of page

Slaatje met venkel, peer, selder en gerookte forel

  • hetblokhuis
  • 14 mei 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 jul


Ingrediënten:

  • 4 gerookte forelfilets

  • 1 venkelknol

  • 2 stevige peren

  • 2 stengels witte selder (/bleekselder)

  • 1 limoen (geraspte schil en sap)

  • 1 el honing

  • 3 el maïsolie

  • peper

  • zout

Bereiding:

  1. Snij de ongeschilde peren in fijne partjes, de venkel in dunne plakjes en de selder in boogjes.

  2. Breek de forelfilet in grove stukken.

  3. Maak een vinaigrette van het limoensap, de honing en de olie. Kruid met peper en zout.

  4. Verdeel de peren, venkel en selder over borden, werk af met de vinaigrette en verdeel er de forelstukjes over. Werk af met een blaadje selder en geraspte limoenschil.

Recente blogposts

Alles weergeven
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Salade liégeoise

Ingrediënten 500 g prinsessenbonen 4 eieren 200 g spek 2 sjalotten (grote) handje bonenkruid (eenjarig) rodewijnazijn zwarte peper uit de...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page