top of page

Rösti van koolrabi en aardappel

  • hetblokhuis
  • 8 mei 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 jul



Ingrediënten:

  • 1 koolrabi

  • 2 grote aardappelen

  • 1 ui

  • 2 eieren

  • 2 el bloem

  • peper en zout

  • 2 handjes geraspte kaas

  • olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Schil en rasp de koolrabi en de aardappels, maar hou ze gescheiden.

  2. Snipper de ui fijn.

  3. Spoel de geraspte aardappels af en dep het droog. Bak de aardappelrasp in wat olie totdat hij bruin gaat zien, voeg dan de ui toe en bak deze ook enkele minuten mee. Voeg de geraspte koolrabi toe en blijf het geheel omscheppen totdat er flink wat vocht verdampt is. Klop in een kommetje de eieren met de bloem en flink wat peper en zout los. Zet het vuur lager en verdeel dit mengsel snel door het mengsel (het gaat stollen). Strooi de geraspte kaas erover en laat het geheel nog enkele minuten op het vuur staan, eventueel met een deksel erop. Lekker met een salade.

Bron: Veggie Variation

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page