top of page

Romige pasta met doperwten en hamblokjes

  • hetblokhuis
  • 12 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingredienten

  • 150 gram pasta

  • 150 gram (gerookte) hamblokjes

  • 1 bosui

  • 200 ml room

  • 1 eetlepel kruiden roomkaas

  • snufje peper

  • 70 gram doperwten

Bereiding

Zet een pan water op voor het koken van de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze die op het pak van de pasta staat. Snijd de bosui in ringen. Giet een scheutje olie in een pan en bak het bosuitje aan. Voeg na circa 1-2 minuten de hamblokjes toe en bak deze goudbruin in ongeveer 4 minuten. Als de hamblokjes mooi bruin zijn geworden, voeg je de room en de kruiden roomkaas toe. Warm het geheel even op en voeg als laatste de doperwten en een snufje peper toe. Nogmaals even opwarmen en na ongeveer 1 minuut is het klaar.


Recente blogposts

Alles weergeven
Flensjes met doperwtjes

Ingrediënten 150 g doperwten 125 g zelfrijzende bloem 125 g tarwebloem zout 250 ml melk 3 eieren zonnebloemolie 4 lente-uien...

 
 
 
Doperwtjes op z'n Frans

Ingrediënten 400 g doperwtjes halve kropsla 2 sjalotjes 1 el olijfolie 1 el gehakte peterselie peper en zout Bereiding Dop de erwten....

 
 
 

Comments


bottom of page