top of page

Doperwtjes op z'n Frans

  • hetblokhuis
  • 12 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingrediënten

  • 400 g doperwtjes

  • halve kropsla

  • 2 sjalotjes

  • 1 el olijfolie

  • 1 el gehakte peterselie

  • peper en zout

Bereiding


Dop de erwten.

Snipper de sjalot.

Verwarm de olijfolie.

Fruit de sjalot en erwtjes op een zacht vuur gedurende 5 minuten.

Voeg een bodempje water toe, zet een deksel op de pan en stoof de groenten gaar in 5 minuten.

Voeg 2 minuten vóór het einde de in reepjes gesneden sla toe.

Breng op smaak met peper en zout en voeg van het vuur de peterselie toe.


Bron: Velt


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page