top of page

Flensjes met doperwtjes

  • hetblokhuis
  • 12 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 4 dagen geleden


Ingrediënten

  • 150 g doperwten

  • 125 g zelfrijzende bloem

  • 125 g tarwebloem

  • zout

  • 250 ml melk

  • 3 eieren

  • zonnebloemolie

  • 4 lente-uien (fijngesnipperd)

  • 3 el verse kruiden (gehakt, bladpeterselie, salie, bieslook, tijm...)

Bereiding

Blancheer de doperwten 2 minuten in ruim licht gezouten water, laat ze schrikken onder koud stromend water en goed uitlekken in een vergiet.

Vermeng de zelfrijzende bloem en de gewone bloem met een snuifje zout.

Doe er de melk en de eieren bij, en zoveel water als nodig om alles tot een glad beslag te kunnen roeren. Laat 30 minuten rusten.

Verwarm een koffielepel olie in de koekenpan. Schep er een pollepel van het deeg bij.

Laat een beetje stollen. Doe er een portie doperwtjes, fijngesnipperde lente-ui en gehakte tuinkruiden bij.


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comments


bottom of page