top of page

Romige miniquiches met broccolini en kip



Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg

  • 12 stengels broccolini

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 sjalotten, gesnipperd

  • 300 g kipfilet

  • 3 eieren

  • 250 ml volle room

  • 35 g roomkaas, type Philadelphia

  • 150 g kaas, gemalen

  • 1 bakje broccolicress, of andere scheutjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit, en verdeel over 2 kleine bakvormen van 16 cm diameter

Blancheer de broccolini 3 minuten in gezouten water en laat ze vervolgens in ijswater afkoelen.

Verhit de olijfolie in een pan en laat de sjalotten langzaam glazig worden. Bak in een ander pannetje de kip. Haal de kip uit de pan wanneer ze gaar is, laat even rusten en snijd vervolgens in reepjes.

Klop de eieren los en meng ze met de room, roomkaas en gemalen kaas. Kruid met peper en zout. Beleg de taartjes met de reepjes kip en de broccolini. Giet het roomkaasmengsel erover.

Bak in 35 minuten gaar. Werk tot slot de taartjes af met verse jonge broccolicress of andere scheutjes.


Bron: Okokorecepten

8 weergaven
bottom of page