top of page

Rode biet broodjes

  • Foto van schrijver: Het Blokhuis
    Het Blokhuis
  • 7 jul 2019
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 8 sep


Ingrediënten

- 300 gr bloem

- 2 rauwe bieten, geschild en grof geraspt (= +/- 500 gram)

- 1 zakje bakpoeder

- 150 ml karnemelk

- 40 gr boter

- 1 beetje zeezout

- 1 el dillezaad

- kaneelpoeder


Bereiding

- Schil de bieten en rasp ze grof - Meng in een grote kom: bloem en bakpoeder - Meng de boter in kleine plukjes met de hand door de bloem, er moeten korrels ontstaan - Voeg de bietenrasp toe en meng verder - Doe nu zoveel karnemelk erbij dat er een homogeen deeg ontstaat - Leg een vel bakpapier op de bakplaat - Verdeel het deeg in 6 of 8 hoopjes op het bakblik - Verwarm de oven op 200 graden - Maak in elk broodje een kruiselingse inkeping - Dep de bovenkant met wat karnemelk - Strooi er wat kaneelpoeder over en wat anijszaadjes - Schuif het blik in de oven en bak de broodjes gaar (+ 60 minuten)

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page