Rode biet broodjes


Ingrediënten

- 300 gr bloem

- 2 rauwe bieten, geschild en grof geraspt (= +/- 500 gram)

- 1 zakje bakpoeder

- 150 ml karnemelk

- 40 gr boter

- 1 beetje zeezout

- 1 el dillezaad

- kaneelpoeder


Bereiding

- Schil de bieten en rasp ze grof - Meng in een grote kom: bloem en bakpoeder - Meng de boter in kleine plukjes met de hand door de bloem, er moeten korrels ontstaan - Voeg de bietenrasp toe en meng verder - Doe nu zoveel karnemelk erbij dat er een homogeen deeg ontstaat - Leg een vel bakpapier op de bakplaat - Verdeel het deeg in 6 of 8 hoopjes op het bakblik - Verwarm de oven op 200 graden - Maak in elk broodje een kruiselingse inkeping - Dep de bovenkant met wat karnemelk - Strooi er wat kaneelpoeder over en wat anijszaadjes - Schuif het blik in de oven en bak de broodjes gaar (+ 60 minuten)

16 keer bekeken

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com