top of page

Risotto met pastinaak, jonge spinazie, salie en mascarpone


Ingrediënten

- 1 liter groentebouillon

- Olijfolie

- 40 g boter

- 1 fijngehakte ui

- 1 teentje knoflook fijngehakt

- 6 blaadjes salie

- 6 middelgrote pastinaken

- 500 g spinazie, gewassen

- 250 g risottorijst

- 60 g fijngeraspte parmezaan + eventueel wat schilfers om af te werken 

- 2 el mascarpone + eventueel om op te dienen

- Peper en zout pastinaakchips, om erbij te serveren (desgewenst)


Bereiding

- Was, schil en snij de pastinaken in blokjes (1x1cm). Bak de blokjes in olijfolie, tot ze gaar en mooi aangekorst zijn.

- Verwarm nog wat olijfolie in een andere pan. Fruit hierin de salieblaadjes enkele minuten, verwijder en hou aan de kant.

- Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak 5 min op zacht vuur, tot de ui glazig wordt, maar nog niet kleurt.  - Giet de rijst erbij, roer zorgvuldig door zodat de rijstkorrels goed met olijfolie omhuld worden en laat 1 minuut doorbakken.  - Schenk een deel van de groentebouillon erbij, totdat de rijst onderstaat.

- Breng aan de kook, en laat verder pruttelen om een zacht vuur.

- Voeg er met kleine hoeveelheden de bouillon bij, en roer na elke keer weer goed door. Zorg ervoor dat de bouillon is opgenomen voordat je de volgende hoeveelheid toevoegt.  - Na 18 tot 20 minuten moet de rijst bijna gaar zijn; de rijstkorrels zijn nog een beetje krokant. Misschien heb je niet alle bouillon nodig. Voeg na ongeveer 10 minuten kooktijd de salie, eventueel versnippert, toe.

- Voeg tot slot de gewassen spinazie, de gebakken pastinaakblokjes, de gemalen parmezaan, het klontje boter en de mascarpone toe. Dek af en laat enkele minuten rusten.

- Verdeel over 4 borden, en werk af met parmezaanschilfers en pastinaakchips.

Comments


bottom of page