Risotto met pastinaak, jonge spinazie, salie en mascarpone


Ingrediënten

- 1 liter groentebouillon

- Olijfolie

- 40 g boter

- 1 fijngehakte ui

- 1 teentje knoflook fijngehakt

- 6 blaadjes salie

- 6 middelgrote pastinaken

- 500 g spinazie, gewassen

- 250 g risottorijst

- 60 g fijngeraspte parmezaan + eventueel wat schilfers om af te werken 

- 2 el mascarpone + eventueel om op te dienen

- Peper en zout pastinaakchips, om erbij te serveren (desgewenst)


Bereiding

- Was, schil en snij de pastinaken in blokjes (1x1cm). Bak de blokjes in olijfolie, tot ze gaar en mooi aangekorst zijn.

- Verwarm nog wat olijfolie in een andere pan. Fruit hierin de salieblaadjes enkele minuten, verwijder en hou aan de kant.

- Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak 5 min op zacht vuur, tot de ui glazig wordt, maar nog niet kleurt.  - Giet de rijst erbij, roer zorgvuldig door zodat de rijstkorrels goed met olijfolie omhuld worden en laat 1 minuut doorbakken.  - Schenk een deel van de groentebouillon erbij, totdat de rijst onderstaat.

- Breng aan de kook, en laat verder pruttelen om een zacht vuur.

- Voeg er met kleine hoeveelheden de bouillon bij, en roer na elke keer weer goed door. Zorg ervoor dat de bouillon is opgenomen voordat je de volgende hoeveelheid toevoegt.  - Na 18 tot 20 minuten moet de rijst bijna gaar zijn; de rijstkorrels zijn nog een beetje krokant. Misschien heb je niet alle bouillon nodig. Voeg na ongeveer 10 minuten kooktijd de salie, eventueel versnippert, toe.

- Voeg tot slot de gewassen spinazie, de gebakken pastinaakblokjes, de gemalen parmezaan, het klontje boter en de mascarpone toe. Dek af en laat enkele minuten rusten.

- Verdeel over 4 borden, en werk af met parmezaanschilfers en pastinaakchips.

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com