top of page

Risotto met Chinese kool


Ingrediënten:

  • 75 gram roomboter

  • olijfolie

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 1 kilo kool ik had 1 flinke witte kool. Chinese kool, savooi kool of spitskool kan ook.

  • 200 ml witte wijn

  • 350 gram risottorijst

  • 2-3 blokjes groente bouillon +1-1,5 liter water

  • 75 gram Parmezaanse kaas

Bereiding:

Verwarm 50 gram roomboter en een scheut olijfolie in een hapjespan. Pel de ui en knoflook en snij fijn. Fruit de ui en knoflook in de boter voor ongeveer 3 minuten.

Was de kool en snij doormidden. Verwijder de harde kern met een mes. Snij vervolgens in dunne reepjes. Voeg de kool toe aan de ui en bak 2 minuten. Blus af met de witte wijn en doe een deksel op de pan. Smoor de kool ongeveer 10 minuten in de wijn. Verwijder dan de deksel en bak nog een paar minuten tot de kool lichtbruin kleurt. Is de wijn al eerder ingekookt? Voeg dan een scheutje water toe.

Voeg de risottorijst toe en blus af met groente bouillon tot alles net onder water staat. Laat rustig pruttelen. Zodra de rijst is ingekookt, giet je nog een scheut bouillon erover tot alles weer net onder water staat. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt meestal ongeveer 20 minuten.

Roer de Parmezaanse kaas en de rest van de roomboter erdoor en breng op smaak met zout en peper.


Bron: Foxilicious

Comments


bottom of page