Ingrediënten:
1 vel kruimeldeeg
8 grote bladeren met stengel snijbiet, verschillende kleuren
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
50 g pecorino, geraspt
100 g geitenkaas
4 eieren
300 ml room
1 el Ghee geklaarde boter, of boter
1 snufje nootmuskaat
1 snufje cayennepeper
1 kl zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe het kruimeldeeg met boterpapier in een bakvorm, prik er met een vork wat gaatjes in.
Leg een bakpapier boven je deeg en stort er bakparels (of droge kikkererwten, droge bonen,...) over.
Bak het deeg nu 10 minuten voor. Haal de bakparels uit je bodem en laat nog 2 minuutjes verder bakken.
Kuis de snijbiet. Snij de stelen van het blad en snij ze in stukjes. Leg de bladeren op elkaar en rol deze tot een sigaar. Snij ze nu in repen van ongeveer 1 cm.
Neem een pan en fruit de sjalot, de look en de snijbietstelen in een lepel ghee of boter. Kruid met wat zeezout en wat cayennepeper.
Voeg wanneer de sjalot glazig wordt, het blad van de snijbiet toe. Fruit alles tot het blad is geslonken. De bladeren zijn normaal taaier dan spinazie dus het kan eventjes duren. Zet het vuur af en laat alles een beetje afkoelen.
Klop de eieren met de room goed door elkaar. Kruid met cayennepeper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de groenten en de geitenkaas over de kruimeldeeg. Giet het eiermengsel uit en bestrooi met wat pecorino kaas. Zet de quiche 35 à 40 minuten in de oven. Serveer warm of koud met een pittige salade.
Bron: 15gram
Comments