top of page

Quiche met zomergroenten


Ingrediënten

- 250 gram bloem 

- 100 gram Solo

- 60 ml water 

- snuifje zout 

- 1 aubergine

- 1 courgette

- 1 rode paprika

- handvol kerstomaten

- wat olijfolie

- 1 tl oregano

- 1 tl paprikapoeder 

- 4 eieren 

- 120 ml room 

- 120 ml melk

- 1 bol mozzarella 

- peper en zout 

- verse basilicum voor de afwerking

- 1 taartvorm met opstaande rand (diameter +- 22 cm)


Bereiding

- Maak het kruimeldeeg: - Doe de bloem en het zout in een kom. Snijd de Solo in blokjes, voeg toe aan de bloem en meng kort. Voeg het water toe en kneed met de hand tot een glad deeg. Wikkel het deeg in folie en laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten. - Verwarm je oven voor op 180°C en wrijf de taartvorm in met een theelepel Solo vloeibaar. Rol het deeg vervolgens dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg nadien de lap deeg in de taartvorm, druk mooi aan en prik er met een vork luchtgaatjes in. - Snijd het overtollig deeg weg met een scherp mesje. Druk het deeg nu goed aan zodat het een klein beetje boven de rand uitsteekt. Tijdens het bakken zal de quichebodem een beetje krimpen.Bedek het deeg met bakpapier en strooi er bakbonen in. Bak het deeg nu 20 minuten ‘blind’ in de voorverwarmde oven. - Maak de vulling :Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in blokjes. Verhit een klontje Solo in een ruime pan en stoof de groenten enkele minuten aan. Kruid met oregano, paprikapoeder, peper en zout. Laat de groenten even uitlekken in een zeef. - Doe de eieren, de room en de melk in een kom. Meng alles goed met een vork en kruid met peper en zout. - Verdeel de ratatouille over de voorgebakken taartbodem. - Snijd de mozzarella in plakjes, halveer de kerstomaatjes en schik alles bovenop de ratatouille. - Schenk het mengsel van ei en room in de quiche.

bottom of page