Preitaart met geitenkaas


Ingrediënten

- 500 gram prei, fijngesneden

- 30 gram bakboter

- 250 ml (soya)room

- 4 eieren

- 100 gram geitenkaas

- 50 ml water

- Peper en zout

- Nootmuskaat

- Taartbodem (bladerdeeg of kruimeldeeg, home made of gekocht)


Bereiding

- Smelt de boter in een pan.

- Stoof de prei op een zacht vuur.

- Voeg eventueel het water toe om aanbakken te voorkomen.

- Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

- Als de prei zacht is, van het vuur halen. - Klop de eieren door de (soya)room. Meng er de lichtjes afgekoelde prei door. Kruid indien nodig bij met peper, zout en nootmuskaat. - Brokkel de geitenkaas in stukjes. - Leg het taartdeeg in een taartvorm. Giet het prei-roommengsel over het taartdeeg.

- Verspreid de verbrokkelde geitenkaas er over.

- Bak in een voorverwarmde oven op 190 gedurende 35 – 45 minuten tot de taart mooi gaar en gekleurd is.

55 keer bekeken