Preitaart met geitenkaas


Ingrediënten

- 500 gram prei, fijngesneden

- 30 gram bakboter

- 250 ml (soya)room

- 4 eieren

- 100 gram geitenkaas

- 50 ml water

- Peper en zout

- Nootmuskaat

- Taartbodem (bladerdeeg of kruimeldeeg, home made of gekocht)


Bereiding

- Smelt de boter in een pan.

- Stoof de prei op een zacht vuur.

- Voeg eventueel het water toe om aanbakken te voorkomen.

- Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.

- Als de prei zacht is, van het vuur halen. - Klop de eieren door de (soya)room. Meng er de lichtjes afgekoelde prei door. Kruid indien nodig bij met peper, zout en nootmuskaat. - Brokkel de geitenkaas in stukjes. - Leg het taartdeeg in een taartvorm. Giet het prei-roommengsel over het taartdeeg.

- Verspreid de verbrokkelde geitenkaas er over.

- Bak in een voorverwarmde oven op 190 gedurende 35 – 45 minuten tot de taart mooi gaar en gekleurd is.

0 keer bekeken

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com