Pickles van patisson


Ingrediënten

  • 500 g patisson (geschild)

  • 6 dl appelazijn

  • 1 el mosterdzaadjes

  • 1 el korianderzaadjes

  • 1 el zwarte peper bolletjes

  • 2 laurierbladeren

  • 2 kruidnagels

  • 50 g grof zout

  • 1 el anijszaad

Bereiding

Was de patisson, laat ze afdruipen en droog ze af.

Snijd de uiteinden van de patisson. Bij kleine patissons kan je de schil er aan laten, bij grote patissons verwijder je de schil beter.

Snijd de patisson in grove stukken.

Blancheer de patisson stukken gedurende 3 minuten.

Laat ze even afkoelen in een kom koud water.

Bedek de stukken met grof zout en laat ongeveer 2 uur staan.

Giet de azijn in een pan, samen met alle kruiden en specerijen. Breng deze aan de kook en laat een 3-tal minuten sudderen.

Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Na 2 uur kan het zout van de patisson gespoeld worden, nadien droog je de patisson stukken.

Voeg de patisson en het azijn-mengsel samen in een pan en breng dit aan de kook. Laat 6 minuten sudderen.

Nadien kan je de pickles verdelen in potten. Sluit de potten goed af en bewaar ze op een koele, droge en donkere plaats.


Bron: De Wassende Maan



5 keer bekeken