Patisson paprikasoep


Ingrediënten

- 1 patisson

- 3 paprika's (rood/geel)

- 3 tenen knoflook

- 2 witte uien

- 200 ml geconcentreerde kippenbouillon

- klein bosje chicorei 

- olie om te fruiten

- cayennepeper

- zout

- paprikapoeder

- zwarte peper

- water


Bereiding

– Halveer de paprika’s en verwijder zaadjes. – Leg ze met de huidkant naar boven op een vetvrijpapier en plaats ze boven in de oven. – Blaker de huid zwart, neem ze uit de oven en doe ze in een plastic zakje. Laat even rusten en verwijder dan de huid. – Snipper de ui. – Ontdoe de patisson van de zaden en snij ze in stukjes. – Snipper de knoflook. – Verwarm de olie.

– Fruit de ui, knoflook en patisson. – Voeg dan de kippenbouillon erbij. – Vul aan met water tot net onder het niveau van de groenten. – Voeg zout toe. – Breng aan de kook en doe het deksel op de pan. – Laat verder garen tot patisson gaar is. – De laatste 5 min leg je de halve paprika’s bovenop. – Snipper de chicorei en strooi die over de soep. – Maal er wat zwarte peper over. – Deksel weer op de pan en laat 5 min koken. – Dan de massa met de blender/staafmixer pureren: niet te fijn, er mogen nog wel wat stukjes in zitten. - Proef en maak zo nodig op smaak met: cayennepeper, zout, paprikapoeder.

19 keer bekeken

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com