top of page

Patisson soep met mais en broccoli


Ingrediënten

  • 1 prei

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 theelepels gedroogde dragon

  • 1 maiskolf

  • 1 grote patisson (of gewone courgette)

  • halve broccoli

  • 1, 25 liter water

  • 1,5 eetlepel mosterd

  • 2,5 blokje groenten bouillon

Bereiding

Was de patisson goed en snijd hem in vieren. Verwijder de pitten en snijd hem in grove stukken.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in halve ringen en was goed. Was de halve broccoli en snijd in grove stukken.

Zet een ruime pan met water op (waar de maiskolf in kan) en breng aan de kook. Voeg geen zout toe (wordt de mais taai van) maar wel een theelepel suiker.

Maak de maiskolf schoon, verwijder alle bladeren en slierten goed. Kook in 20 minuten gaar en laat afkoelen.

Zet een flinke pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui, prei, knoflook en de dragon toe en fruit in een paar minuten aan.

Voeg daarna de pompoen en de broccoli toe en laat 5 minuten meebakken terwijl je regelmatig roert.

Voeg het water en de bouillon toe en breng aan de kook.

Laat 25 minuten doorkoken.

Pureer de soep glad met de staafmixer.

Voeg daarna de mosterd toe en breng verder op smaak met zout en peper.

Snijd met een scherp mes de mais van de kolf af en voeg de maiskorrels als laatste toe aan de soep.


132 weergaven
bottom of page