top of page

Nieuw-Zeelandse spinaziesoep


Ingrediënten

  • 400 gr Nieuw-Zeelandse spinazie, grof gesneden

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • flinke hand basilicum

  • 1 liter groentenbouillon

  • parmezaanse kaas

  • peper en zout

  • olijfolie

Bereiding

Verhit in een pan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

Voeg de spinazie toe en bak even 2 minuten mee.

Doe de groentenbouillon in de pan en breng aan de kook.

Laat de soep even doorkoken, hooguit een paar minuten, en voeg dan de basilicum en wat peper toe.

Pureer de soep met behulp van een staafmixer glad en voeg dan een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas toe.

Roer goed door elkaar, proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.


610 weergaven
bottom of page