top of page

Omelet met raapstelen

  • hetblokhuis
  • 24 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 mei


Ingrediënten:

  • 150 g raapstelen

  • 3 eieren

  • 1 teentje knoflook

  • 2 uitjes

  • 2 eetlepels zonnebloemolie

  • 25 gram geraspte belegen kaas

  • 2 deciliter melk

  • snufje zout & peper

Bereiding:

  1. Was de raapstelen en laat ze uitlekken.

  2. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.

  3. Verhit de olie in een wok, fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten al omscheppend.

  4. Bak de raapstelen al omscheppend 2 minuten mee tot ze geslonken zijn.

  5. Laat de raapstelen tot lauw afkoelen.

  6. Verwarm de oven voor tot 200° C.

  7. Klop een dik glad beslag van de eieren met de melk .

  8. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  9. Verdeel de raapstelen over een lage met olie ingevette ovenschaal.

  10. Schenk het beslag over de groente.

  11. Bak de omelet in het midden van de oven in 10 minuten gaar.

Bron: Wassende Maan

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comentários


bottom of page