Ingrediënten:
500 g aardappelen
1/2 krulandijvie
2 st lente-ui, fijngesnipperd
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
50 g gerookt spek, blokjes
boter
peper en zout
zachte azijn (vb. champagneazijn)
Bereiding:
Bak de spekjes op een rustig vuur. Voeg daarna de look, en de sjalot toe. Laat gaar stoven.
Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af.
Voeg een flink klontje boter toe, en maak een mooie puree. Kruid met peper en zout.
Neem van de andijvie enkel het fris groene gedeelte. Hou een handje vol voor de garnering achter. Snij de rest wat fijner.
Meng het spek met de look en de ui door de aardappelpuree. Voeg eventueel een klein beetje van het vet toe.
Roer dan de fijner gesneden krulandijvie toe. Roer alles goed door de puree zodat de groente door de warmte van de puree een beetje ‘gaart’.
Voeg een scheutje azijn toe. Kruid af met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat azijn en kruiden toe.
Schep een flinke portie van de puree op een bord en garneer met de achtergehouden krulandijvie.
Geef er vlees naar keuze bij (vb. speklap, worst).
Bron: Pannelies
Comentarios