Ingrediënten:
3 sjalotten
4 teentjes look
olijfolie
½ rode chilipeper
1 el kappertjes
20 g tomatenpuree
2 dl witte wijn
1 tl kristalsuiker
4 sneetjes gerookt spek
1 blik tomatenblokjes
zout
400 g spaghetti
400 g broccolini
1 ei
bloem
panko
20 g parmezaanschilfers
snuifje rozemarijn
2 kipfilets
Bereiding:
Pel en versnipper de sjalotten. Pel en plet ook de teentjes look.
Verhit flink wat olie in een pot. Stoof er de sjalotten en look in.
Snijd de halve chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de pot. Doe er de kappertjes en de suiker bij. Voeg de tomatenpuree en de witte wijn toe en laat even inkoken. Zet een ander steelpannetje op het vuur. Giet er een likje olijfolie in. Snijd 4 sneetjes spek (naar eigen smaak) fijn en verwijder het zwoerd. Bak het spek krokant in het steelpannetje. Haal het spek uit de pan eens ze mooi krokant is gebakken. Voeg een blik tomatenblokjes toe aan de saus als de witte wijn is ingekookt. Kruid met een flinke snuif zout.
Kook de spaghetti gaar zoals vermeld op de verpakking. Laat ook de broccolini ongeveer 2 minuten meekoken in de pot met het kokende water en de spaghetti. Leg 3 ovenschalen klaar. Doe in een van de ovenschalen de bloem. In de volgende een losgeklopt ei met een likje olijfolie. Doe in de laatste ovenschaal wat panko, parmezaanschilfers en een snuif gedroogde rozemarijn.
Snijd de kipfilets doormidden. Stamp de stukken kip plat en kruid met peper en zout.
Haal de stukken kip door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door het panko-parmezaanmengsel. Doe wat extra olijfolie in het steelpannetje waar eerder het spek in bakte. Bak de schnitzels goudbruin.
Kook de broccolini gaar. Giet de broccolini en de pasta af als ze gaar zijn.
Laat de kip even uitlekken op keukenpapier.
Serveer de pasta op een bord. Leg er een stukje kip naast en giet wat saus over de pasta. Schik er enkele stukken broccolini naast en werk af met wat stukjes krokant spek.
Bron: Dagelijkse Kost
Comments