top of page

Kabeljauw met salsa verde van postelein


Ingrediënten

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- 3 paprika's

- 720 g reuze witte bonen

- 100 ml olijfolie

- 400 g kabeljauwfilet

- 150 g postelein

- 20 g platte peterselie

- 4 ansjovisfilets

- 1 el kappertjes

- 1 el rode wijn azijn


Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180 °C. - Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

- Verhit 30 ml olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. op laag vuur mee. - Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

- Voeg ondertussen de bonen toe aan het paprikamengsel en warm 3 min. mee. Schep regelmatig om.

- Doe de postelein, peterselie, ansjovis, kappertjes, azijn en rest van de olie in de keukenmachine en maal tot een dikke, groene saus. - Schep de bonen met paprika in diepe borden. Leg er een stuk kabeljauw op. Schep er 1 el salsa verde over en serveer de rest erbij.


Tips

- Je kunt in plaats van postelein ook waterkers gebruiken. - Bewaartip: De salsa verde kan in de koeling 3 dagen worden bewaard. De saus is verdund met wat olie en citroensap ook lekker als dressing over een salade.

bottom of page