top of page

Hartige cake met raapstelen

  • hetblokhuis
  • 24 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 jul


Ingrediënten:

  • 220 g bloem

  • 1 zakje gedroogde gist

  • 4 eieren

  • 1 dl olijfolie

  • 1 dl droge witte wijn

  • 2 bosjes raapstelen, in reepjes

  • 100 g gekookte ham, in reepjes

  • 75 g geraspte belegen kaas

  • 1-2 tl fijngesneden tijm

  • zout, peper

Bereiding:

Meng in een kom bloem en gist, klop de eieren, olie en wijn door het bloemmengsel tot een glad beslag. Voeg raapstelen, ham, kaas, tijm en zout en peper naar smaak toe. Bekleed een ingevette cakevorm met aluminiumfolie, vet ook het folie in. Schep het beslag in de vorm en bak de cake 40-50 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Controleer de gaarheid met de punt van een mes, als deze droog uit de cake komt, is hij goed. Laat de cake op een rooster afkoelen.


Bron: Libelle

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page