Hamrolletjes met schorseneren en puree


Ingrediënten

- een ei

- een scheutje melk

- 8 plakken gekookte ham

- 1/4 citroen

- 300 gram gemalen kaas (jonge Comté) - 7dl melk

- 40 gram bloem

- 40 gram boter

- 16 schorseneren

- 1 citroen

- 2 eetlepeltjes bloem

- 800 gram aardappelen (loskokend)

- peper & zout

- nootmuskaat

- boter


Bereiding

- Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. - Doe water in een kookpot voor de blanc. Klop er de bloem door. Halveer de citroen en pers het sap bij het water. Leg de citroenschil ook in de kookpot. Breng aan de kook. - Spoel de schorseneren en schil ze met een dunschiller. Leg ze meteen in de blanc. TIP

Schorseneren verkleuren zodra je er een mes inzet. Zorg dus dat de blanc in de buurt staat.

- Zet de blanc met de schorseneren op het vuur en laat de groenten garen onder een deksel. - Verwarm de ovengrill voor.

De kaassaus - Smelt de boter. Roer er de bloem door en laat even drogen. - Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt. Roer er 2/3 van de gemalen kaas door. - Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe er het sap van de citroen bij. - Afwerken en serveren

- Spoel de schorseneren onder koud water als ze gaar zijn om eventuele bloemklontertjes weg te halen. - Rol telkens 2 schorseneren in een plakje ham. Leg ze in een ovenschaal. - Giet er de kaassaus over en bestrooi met de resterende kaas. - Laat gratineren onder de grill tot er een bruin korstje op komt. - Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk en een klontje boter tot puree. Roer er een ei door.

- Breng op smaak met zout en nootmuskaat. - Serveer de hamrolletjes met de aardappelpuree.

ONS AANBOD

ONZE WERELD

INSPIRATIE

WIL JE NIETS MISSEN? 

Leuke recepten, goede tips, nieuwe producten,...

We delen ze graag met je in onze nieuwsbrief.

VOLG ONZE KANALEN

facebookblokhuiswit.png
instagramblokshuiswit.png

Hoeve het Blokhuis | Herkkansstraat, tegenover nr 31 | B-3540 Herk-de-Stad | hoevehetblokhuis@gmail.com