Ingrediënten:
1 spitskool (of 2 kleine)
klont boter
2 takjes rozemarijn
paar takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 theelepel mosterd
scheut witte wijnazijn
flinke scheut notenolie
peper en zout naar smaak
handvol hazelnoten
eventueel rijst om erbij te serveren
Bereiding:
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd de spitskool in fijne reepjes, hak de hazelnoten grof en kook eventueel de rijst als je die erbij wilt serveren. Maak een simpele dressing door mosterd te mengen met een scheut witte wijnazijn en een flinke scheut notenolie. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Verhit een klontje boter in een pan en bak hierin de spitskool enkele minuten. Voeg dan de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier toe. Smoor de spitskool ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig goed om. Zodra de kool een beetje zacht begint te worden, breng je deze op smaak met de dressing en peper en zout. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de koolreepjes.
Verwijder de rozemarijn, tijm en laurier en maak af met gehakte hazelnoten. Serveer eventueel met rijst, smakelijk!
Bron: Oh My Dish
コメント