top of page

Geroosterde koolrabi met krieltjes uit de oven

  • hetblokhuis
  • 15 jun 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 10 jul


Ingrediënten

  • 1 kg. krieltjes

  • 4 koolrabi's (ca. 1 kg.)

  • 4 tenen knoflook

  • 4 takjes rozemarijn

  • olijfolie

  • grof zeezout

Bereiding

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet ook vast een flinke ovenschaal of schoon bakblik klaar. Zet een pan met kokend water op het vuur om zo de koolrabi kort in te garen.

Snijd de boven- en onderkant van de koolrabi's en snijd er met een fijn mes de schil vanaf. Het makkelijkst gaat dit door je mes langs de schil in de koolrabi te steken en langzaam rondom te snijden. Snijd de koolrabi's in grove stukken maar niet al te groot.

Kook de stukken koolrabi in zo'n 7 minuten tot ze half gaar zijn, haal de stukken er uit en laat even uitlekken. Verdeel ze nu over het bakblik en sprenkel er ruim olijfolie over, strooi er nog wat grof zeezout overheen en schuif 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Boen intussen de krieltjes even schoon maar houd ze in de schil, grote krieltjes halveer je eventueel. Pel de tenen knoflook en snijd in kleine stukjes, ze mogen wel wat groter zijn dan wanneer je knoflook bijvoorbeeld snippert. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Hussel de krieltjes in een mengkom met de stukjes knoflook, de rozemarijn, flink wat olijfolie en grof zeezout.

Strooi de aardappeltjes na 10 minuten bij de koolrabi op de bakplaat en laat nog zo'n 25 minuten meeroosteren. Draai de stukken koolrabi meteen even om.

Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comentarios


bottom of page