top of page

Geroosterde Chioggia bietjes

  • hetblokhuis
  • 2 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 mei



Ingrediënten:


  • 400 g Chioggia biet

  • 2 lookteenjes

  • Olijfolie naar smaak

  • Zout en peper naar smaak


Bereinding:


Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de bieten en snijd ze in flinterdunne ronde plakken (2-3 mm). Pel en hak de knoflook fijn. Spreid de bietjes uit op de bakplaat. Verdeel de fijngehakte knoflook erover en besprenkel met wat olijfolie extra vierge en peper. Rooster de bietjes circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege een keer om.


Recente blogposts

Alles weergeven
Opgelegde rode biet

at er precies allemaal in die bokaal zit, varieert van seizoen tot seizoen en van welke groenten ik op dat moment liggen heb, maar het...

 
 
 
Rode biet met appel en rozijnen

Rode bieten even stomen id stoomketel in wat water met e scheutje appelazijn / of eventueel gewoon gaarkoken. Laat afkoelen en snij in...

 
 
 
Chips van (rode) bieten

Ingrediënten: - 4 geschrobd en gespoelde rode bietjes - olijfolie - zeezout - peper - rozemarijn - tijm Bereiding: Door de biet op lage...

 
 
 

Comments


bottom of page